Seglingsakademin

Seglinsakademin på Cape Crow Yacht Club är till för att skapa en plattform för seglare som vill utveckla sin segling mot nya nivåer. Akademin riktar sig mot både yngre seglare som vill ta sin segling ett steg längre, och även för professionella seglare som vill ta sina M32 MR licenser. Seglingsakademin på Hönö har snabbt blivit en plats för världens seglingselit, och dem som vill bli den nästa seglingseliten.

Hönö
Akademin är belägen vid färjeläget till Hönö. Detta gör att vi kan segla i alla olika typer av vatten, både i skyddat vatten inomskärs och mer öppet utanför öarna. I hamnen har vi M32 katamaraner som vi använder både för vår akademi och för företagssegling. Här finns även möjlighet att ta ut sin egna båt för längre clinics och träningar med andra M32 katamaraner.

Instruktörer
Instruktörerna på Cape Crow Yacht Club har en lång erfarenhet från professionell segling. Vi har fler Americas Cup seglare, VM-seglare och guldmedaljörer som finns här för att utveckla alla typer av seglare, nybörjare som professionella.

 

Segla M32
M32 katamaranen är något av det mest extrema du kan segla idag. Det är en 4-5 mans båt som kan seglas i upp till 30 knop och detta ställer stora krav på besättning och dess samspel. På Cape Crow Yacht Club kan du och ditt team lära er att segla båten snabbt och effektivt. Här kan ni ta er M32 Match Racing licens eller bara använda som en träningsbas. Med både möjlighet till att hyra båt och instruktörer på plats, så blir det den perfekta plattformen för att bli en bättre seglare.