Klubben

CAPE CROW YACHT CLUB
– PÅ KRÅKUDDEN SEDAN 2012

Syfte

Cape Crow Yacht Club startades 2012 i syfte att bedriva seglingstävlingar i katamaranen M32, som sedermera är kallat M32 series. Namnet Cape Crow Yacht Club kommer från platsen där klubbhuset ligger. Kråkudden ligger bredvid Kråkholmen, som är en av de minsta öarna i västra skärgården. Eftersom visionen var att etablera en internationell seglingsserie ansågs det lämpligt med ett engelskt namn på klubben. Det blev helt enkelt en direktöversättning av ”Kråkholmens Segelklubb” till Cape Crow Yacht Club.

Idag bedriver klubben inte bara M32 series i Skandinavien, Europa och USA, utan klubben är även anordnare av Allsvenskan i Segling samt så bedrivs uppskattade företagsevent i M32.

Cape Crow Yacht Club har under en kort tid blivit en viktig del i Sveriges utveckling av nya professionella seglare. Klubben har några av de absolut bästa seglarna i Sverige som medlemmar. De seglar för klubben och är med för att bygga en seglingsklubb, som på kort tid blivit en viktig del i Sveriges utveckling av nya seglare i världsklass.

Kärnverksamhet

– Medarrangör av M32 series
Cape Crow Yacht Club är medarrangör av M32 series och driver idag tävlingar i Skandinavien, Europa och USA.
– M32 License för att segla M32
Seglingsakademien driver licensieringen för att få segla katamaranen M32.
– Tävlar i Allsvenskan i Segling
Vi är med och tävlar i Allsvenskan i Segling, där vi har en första plats och en andra plats i bagaget.
– Företagssegling i M32
Vi bedriver företagsseglingar i M32 katamaranen, där vi tar emot företagskunder i både mindre och större grupper.

Klubbhuset

Klubbhuset är beläget 200 meter från färjeläget på Hönö och alla segling sker precis utanför klubbhuset. Med både sittplatser, bastu och kök är det en perfekt utgångspunkt för segling, kappsegling och företagsevent. I samarbete med Haralds Salonger kan klubben anordna större seglingsevent, företagsevent och seglingsträningar.

Stadgar

Styrelse

Mattias Dahlström Ordförande
Jakob Wilson Sekreterare
Anna Persson Kassör